Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Polisen hittade narkotika vid husrannsakan. Bil började brinna under färd. Inbrott i Malmö och Lund.

SKÅNE

Ett ung par har anhållits under natten, misstänkta för narkotikabrott.

Polisen gjorde en husrannsakan i en bostad i Kristianstad under natten, efter en tidigare misstanke om ringa narkotikabrott. Där bor ett par, en man och en kvinna, i 20-årsåldern.

I hemmet hittade polisen narkotikaklassade piller och både mannen och kvinnan greps.

De förhördes under natten mot söndagen och anhölls sedan av åklagare, misstänkta för narkotikabrott genom innehav.

Räddningstjänsten larmades under natten mot söndagen om en bilbrand i Åhus.

Bilen ska ha börjat brinna under färd men ingen person kom till skada. Däremot fick fordonet bärgas från platsen.

De som färdades i bilen kunde själva släcka branden och räddningstjänsten behövde bara göra en snabb kontroll på platsen.

Väktare i Malmö grep en man som misstänks ha försökt göra inbrott i en skola under natten. En ruta är krossad på skolan men mannen ska inte ha varit inne i skolan, skriver polisen på sin hemsida. Mannen är även misstänkt för brott mot knivlagen samt häleri.

Ett inbrott i en lägenhet i Lund upptäcktes under natten. Ett fönster är uppbrutet och polisen har gjort en brottsplatsundersökning på platsen.

SVERIGE

Tre män har anhållits misstänkta för inblandning i skjutningen i Tensta i nordvästra Stockholm på lördagskvällen, där en man i 25-årsåldern sköts till döds vid 20-tiden.

– De är anhållna i den pågående mordutredningen, säger Towe Hägg, presstalesperson vid polisen, som i övrigt inte vill gå in på några detaljer om händelsen.

Platsen där mannen hittades spärrades av för en teknisk undersökning, som polisen meddelade var färdig strax efter midnatt. (TT)

VÄRLDEN

21 personer har omkommit i en gruvolycka i staden Shenmu i den kinesiska provinsen Shaanxi, uppger lokala myndigheter.

Olyckan inträffade på eftermiddagen lokal tid då ett tak rasade in i kolgruvan, skriver den statliga nyhetsbyrån Nya Kina. 87 personer arbetade under jord vid olyckan. 66 av dem klarade sig med livet i behåll.

Räddningsinsatser gjordes för att hitta två personer som saknades, men de hittades döda på söndagsmorgonen.

En utredning om orsaken till olyckan har inletts. (TT)

Omkring 6 000 personer i Oslo och ytterligare runt 1 000 personer i andra norska städer demonstrerade på lördagen mot regeringens rovdjurspolitik, enligt djurrättsorganisationen Noah, som stod bakom arrangemanget.

Demonstranterna utanför stortinget viftade med plakat där det stod "Låt dem leva" och "Stoppa utrotningspolitiken".

I tisdags demonstrerade vargmotståndare från hela landet framför stortinget. De anser att regeringen låter för många vargar leva på norska betesmarker. (TT)

Zimbabwe planerar att införa en ny valuta det närmaste året, meddelar landets finansminister. Brist på amerikanska dollar har ställt till det i landets finanser och lett till att flera företag har tvingats stänga.

De senaste två månaderna har landet haft akut brist på importerade varor.

Landet övergav sin egen valuta 2009, efter att den drabbats av en katastrofal inflation, och gick i stället över till amerikanska dollar och andra valutor. (TT)