Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Inbrott i Helsingborg. Brand i Team Sportias lokaler i Ystad, här är några av nattens händelser.

Skåne

Strax efter klockan två på söndagsnatten anlände räddningstjänsten till Team Sportias butikslokal där man påträffades av rök men inga öppna lågor.

– Man försöker nu lokalisera var branden kommer ifrån, säger Ola Åström, teamledare på SOS-alarm.

Vid halv åtta-tiden på söndagen kunde räddningstjänsten bekräfta att de hade full kontroll över branden. Dock kommer ett omfattande saneringsarbete att pågå större delen av förmiddagen.

– Det har brunnit någon typ av ventilationslucka inne i lokalen, därför har vi behövt jobba oss uppåt mot fastighetens tak för att ta reda på om allt var släckt, säger Joel Johansson, inre befäl vid räddningstjänsten syd.

– Det har varit ett tungt arbete då det har brunnit i själva takkonstruktionen som består av många olika typer av lager som isolering, spån och liknande.

En man i 30-årsåldern har förts till sjukhus efter att flera gärningsmän bröt sig in i hans bostad under lördagskvällen.

Ett vittne upptäckte vid strax före 23.30 på kvällen att flera gärningsmän bröt upp en balkongdörr till en bostad i Helsingborg.

När polisen kom till platsen hittades mannen skadad i bostaden.

– Vi vet inte hur allvarligt skadad han är eller om han känner gärningsmännen, men han är förd till sjukhus där en patrull senare ska prata med honom och ta hans kläder för teknisk undersökning, säger Calle Persson, vakthavande befäl vid polisregion Syd.

Gärningsmännen stal två mobiltelefoner innan de försvann från platsen springande.

– Vi har en del uppgifter från vittnen att gå på och tekniker undersöker lägenheten just nu, säger Calle Persson (TT).

Världen

En jordbävning som uppmätts till 6,7 på Richterskalan har drabbat Chile.

Skalvet inträffade 10.32 på kvällen, lokal tid, några mil söder om hamnstaden Coquimbo i centrala Chile. Enligt US Geological survey skedde skalvet relativt nära jordytan, 53 kilometer ner i jordskorpan.

Byggnader skakade i huvudstaden Santiago, men inga personskador är rapporterade. Inte heller är någon tsunamivarning utfärdad (TT).

Dödssiffran efter explosionen i centrala Mexiko fortsätter att stiga. Omar Fayad, guvernör i Hidalgo, uppger att minst 73 människor har mist livet och ytterligare minst 74 är skadade.

Olyckan inträffade i fredags vid en läckande oljepipeline där ett okänt antal personer försökte stjäla oljan som rann ut.

Mexikos president Andrés Manuel López Obrador besökte olycksplatsen under lördagen och uttryckte innan dess sin djupa sorg över det inträffade (TT).