Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Män anhållna efter stöld i Bromölla. Kvinna till sjukhus efter krock mellan bil och cyklist i Trelleborg.
Skåne
Publicerad 5 mars 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Ett företagsområde vid Industrigatan i Bromölla ska ha utsatts för intrång på måndagskvällen.

Polisen larmades om ett misstänkt pågående inbrott klockan 21.27. Två män i 25- till 30-årsåldern kunde gripas.

Annons

De misstänks ha tagit sig in på det inhägnade området och slangat diesel från ett av företagets fordon.

Förutom dieselstöld misstänks männen även för skadegörelse samt stöld alternativt häleri med avseende på annat gods.

– Vi anträffade en hel del dyrare maskiner i bilen som vi misstänker är stöldgods, säger Peter Frostlund, jourförundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

Männen anhölls senare under natten.

På tisdagsmorgonen ska en bilförare och en cyklist ha krockat nära Lasarettet Trelleborg.

Ambulans och polis skickades till olycksplatsen på Liljeborgsgatan. Polisen larmades klockan 06.36.

Cyklisten är en kvinna och hon förs till sjukhus i Malmö med ambulans, uppger polisen. Hon ska ha varit vaken och talbar, men klagat över ben- och ryggsmärtor.

En villa i Åhus ska ha utsatts för stenkastning på måndagskvällen.

En ytterruta i ett fönster skadades. Polisen rubricerar händelsen som skadegörelse.

Ingen person är misstänkt på natten till tisdagen.

Annons

Strax före klockan 23 på måndagskvällen kom larm om en ladugårdsbrand strax söder om Eslöv. Polisen uppger att byggnaden var öde och fick brinna ner.

Inledningsvis rubriceras händelsen som mordbrand och platsen har spärrats för en teknisk undersökning.

Sverige

Ett trettiotal personer var inblandande i ett utomhusbråk i värmländska Kristinehamn på måndagskvällen, uppger polisen.

Polisen fick flera samtal om händelsen och enligt vittnen ska flera av de inblandade ha burit kniv. När polisen kom till platsen hade gruppen skingrats.

En stund senare stoppade polisen en man i 20-årsåldern som bar på två knivar.

Därefter stoppades även en bil med fyra personer, en av passagerarna misstänks för ringa narkotikabrott och en annan hade två stora knivar bredvid sig i bilen, uppger polisen.

– Ingen är frihetsberövad vad jag förstår. Knivarna togs i beslag och männen är misstänkta för brott mot knivlagen, säger Per Vikman vid polisen till SVT Värmland. (TT)

Världen

Den anonyme lotterivinnare från South Carolina som i höstas vann 1,5 miljarder dollar har till slut hämtat sina pengar.

Annons

Vinstlotten, som gav den näst högsta spelvinsten i USA:s historia, köptes i Simpsonville, South Carolina, men vinnaren har valt att inte gå ut med sitt namn. Enligt organisationen bakom lotteriet hade personen låtit ett par andra kunder gå före hen i kön och köpa sina lotter.

"En enkel gest av vänlighet gav en fantastisk utdelning", skriver organisationen i ett pressmeddelande.

Vinsten är inte rekordhög, däremot har vinnaren valt att ta ut hela vinsten på en gång, vilket gör att de 878 miljoner dollar, motsvarande 8 204 miljoner kronor, som blir kvar efter skatt, är den enskilt största lottoutbetalningen i historien.

Det är inte bara vinnaren som blir rik på vinsten, staten South Carolina får 61 miljoner dollar i skatteintäkter och affären som sålde lotten får 500 000 dollar för att ha gett tur åt vinnaren. (TT)

En hiv-positiv man i Storbritannien har blivit den andre kände personen att bli friskförklarad. Nu ökar hoppet om att kunna bota aids.

Den hiv-smittade mannen genomgick för tre år sedan en benmärgstransplantation där han fick benmärg från en hiv-resistent person. För 18 månader sedan slutade han ta antiretroviral medicin och när läkare undersökte om han fortfarande bar på viruset hittade de inga spår av det.

– Det finns inget virus kvar som vi kan mäta. Vi hittar ingenting, säger professor Ravindra Gupta vid University College i London, som lett mannens behandling.

Tillfrisknandet ses som bevis på att vetenskapen en dag kan bota aids, men inte på att ett botemedel mot hiv har hittats. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons