Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Tågstrul i Skåne på söndagsmorgonen. Flera knivrån i Malmö i natt.
Publicerad 24 mars 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Ett omfattande signalfel har stoppat tågtrafiken genom Vinslöv på söndagsmorgonen.

Annons

Felet kan påverka tåg på sträckan Karlskrona–Hyllie och förseningar samt turer som delvis ställs in väntas, meddelar Trafikverket.

Öresundståg som skulle gått Hyllie-Karlskrona vänder i Hässleholm respektive Kristianstad medan Pågatåg mellan Hyllie och Kristianstad vänder i Hässleholm.

Inställda avgångar ska ersättas med buss.

Personal är på plats och söker efter felet, uppger Trafikverket. Det är vid 08-tiden oklart när trafiken kan köra som vanligt igen.

Sent på lördagskvällen skickades polis till en misstänkt brottsplats i Kirseberg i Malmö.

Larmet kom klockan 22.47 och en man i 40-årsåldern misstänktes ha blivit knivskuren i sina händer. Polis sökte med hund och fick upp ett spår.

En dryg halvtimme efter larmet kunde en misstänkt gärningsperson gripas. Hen ska vara i 25- till 30-årsåldern.

Polisen uppger att ett misstänkt brottsverktyg har hittats efter att brottsplatsen undersökts.

Den knivskurne fördes till sjukhus av polis.

Senare ska ytterligare händelser med kniv ha inträffat i Malmö. Det handlar om tre olika knivrån.

Annons

Vid klockan 02.48 larmades polis om att en man i 40-årsålden knivskars när han rånades av en person på sin mobil vid Karolingatan. Han ska ha förts till sjukhus med lindriga skador.

Cirka en halvtimme senare ska en flicka och en pojke ha tonåren ha knivrånats vid Agnesfridsvägen. En person ska ha tvingat till sig flickans mobil.

Ytterligare en halvtimme senare, polisen larmades klockan 03.50, ska en man ha rånats vid Västra Skrävlingevägen. Även hans mobil ska ha stulits under knivhot från en person.

Polisen sökte med hund, men har på söndagsmorgonen inte kunnat gripa någon.

En man i 65-årsåldern har gripits misstänkt för misshandel och var under natten till söndagen frihetsberövad i Ystad.

Mannen misstänks ha misshandlat en kvinna som han har en nära relation med. Han greps strax före klockan 17 på lördagen och har senare förhörts.

Kvinnan behövde inte föras till sjukhus och ska ha fått ”väldigt ringa skador”, enligt polisen.

Mannen anhölls senare under natten.

Sverige

Ett större område på nedre delen av Avenyn i Göteborg har spärrats av. Polisen larmades klockan 03.06.

Annons

– En man hittas skadad på Avenyn. Han är skadad med något vasst föremål och fördes till Sahlgrenska, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region syd.

Brottsrubriceringen var inledningsvis grov misshandel. Den ändrades sedan till försök till mord, uppger TT. Polisen har ingen misstänkt inledningsvis och saknar bra signalement.

Den skadade mannen är i 20-årsåldern.

– Han avfördes ganska skyndsamt och skulle upp på operation med en del skador i överdelen av kroppen, säger Carlbom.

Två personer har gripits efter att ett större bråk uppstod på en stor fest i Brunnsparken i Örebro på lördagskvällen.

En av de gripna är en 49-årig man med allvarliga skador, misstänkt för misshandel. Den andre är en 34-årig man med lindriga skador, misstänkt för mordförsök. Båda vårdas på sjukhus. Enligt polisen är ytterligare en person skadad, men vårdas inte på sjukhus.

Enligt Jan Materne, vakthavande befäl hos polisen i region Bergslagen, tyder mycket på att det är de två gripna männen som är grunden till bråket.

– Men det kan vara fler personer som är inblandade på olika sätt. Att de kanske har hamnat i vägen och blivit skadade. Det kom sådana uppgifter tidigare, men det är ingen som har kontaktat oss, säger han. (TT)

Världen

Evakueringsarbetet fortsätter så sakta för att rädda de över 1 300 personerna på ett kryssningsfartyg i sjönöd vid Norges kust. Vid tvåtiden på söndagsmorgonen var drygt 310 personer evakuerade.

Annons

Under morgonen ska fartyget bogseras till närliggande hamn.

Tre av de passagerare som har evakuerats från kryssningsfartyget Viking Sky är allvarligt skadade och har tillsammans med ytterligare tolv personer förts till sjukhus, uppger NTB. Vid halv sex-tiden på morgonen hade 313 personer flugits i land med helikopter och satts i säkerhet, uppger VG.

Samtidigt har läget ombord på skeppet åtminstone tillfälligt förbättrats något. Tre av motorerna är åter i drift och fartyget är nu lättare att manövrera.

Evakueringen har pågått hela natten och beräknas fortsätta i många timmar till. Tre helikoptrar som kan ta upp till 15 personer kör skytteltrafik mellan Viking Sky och fastlandet. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons