Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Butiksrån i Landskrona. Rattfylleri i Kristianstad.
Publicerad 20 april 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En person greps i Landskrona sent på långfredagens kväll misstänkt för att ha tvingat till sig cigaretter i en butik. Det ska ha skett under hot och brottsrubriceringen är rån.

Annons

Polisen larmades klockan 22.52.

Vid klockan 01.46 stoppade polis en bil på Långebrogatan i Kristianstad. Föraren, en man i 35-årsåldern, blåste positivt i sållningsinstrumentet.

Han misstänks för rattfylleri och polis tog hans körkort på plats.

Blekinge

Strax efter klockan 22 på fredagskvällen omtalar vittnen att ett större polispådrag pågår med ett flertal polisbilar i området kring Ramdala och Sturkö. Polisen är väldigt förtegen kring vad insatsen gäller.

– Det misstänks att ett grovt brott är begånget i trakterna kring Ramdala öster om Karlskrona. Polispatruller finns i området och man har gjort vissa avspärrningar och kontrollerat bilar, säger Peter Kjällkvist, presstalesperson vid polisen i region syd, vid klockan 23.30.

Enligt uppgifter till Kvällsposten ska en anhörig till en hotad polis ha överfallits medan polisens privata bil utsatts för skadegörelse.

– Det är uppgifter jag varken kan bekräfta eller kommentera, säger Kjällkvist.

Polisen har fattat beslut om att inleda en så kallad särskild händelse, vilket kan göras när något väldigt allvarligt skett. Då skapar man en stab och omfördelar resurser för att fokusera just på den särskilda händelsen.

Vid klockan 05.40 på påskaftons morgon meddelar Karlskronapolisen att ingen person har frihetsberövats. I övrigt vill man inte lämna några uppgifter om fallet därifrån utan hänvisar till polisens presstalespersoner.

Annons

Sverige

En man har avlidit efter att ha gått igenom isen i Enviken i Falu kommun på fredagseftermiddagen. Mannen som är i 70-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans i vilken hjärt- lungräddning pågick hela vägen.

Larmet kom vid 16.15-tiden och en halvtimme senare uppgav räddningstjänsten att de fått upp mannen ur vattnet.

Vid 21-tiden på fredagskvällen meddelade landstinget i region Dalarna att han avlidit på sjukhus.

Mannens anhöriga är underrättade. (TT)

Världen

Protesterna mot det styrande militärrådet i Sudan växer. Hundratusentals demonstranter samlades på fredagskvällen runt en sittstrejk utanför försvarshögkvarteret i huvudstaden Khartum.

Militärrådet tog makten efter att ha störtat president Omar al-Bashir 11 april, de strejkande vill att militären ska lämna över makten till civila.

På söndag ska den största protestgruppen SPA presentera ett eget civilt råd som de vill ska styra landet tills vidare. (TT)

Demokraterna i USA:s representanthus har lämnat in en stämningsansökan mot justitiedepartementet för att få tillgång till hela Rysslandsutredningen, utan censurerade delar.

Annons

Departementet har svarat att justitieutskottets ordförande Jerry Nadlers handling är onödig.

– Justitiedepartementet kommer att fortsätta arbeta tillsammans med Kongressen och tillmötesgå legitima, lagenliga, önskemål, säger talespersonen Kerri Kupec. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Lennart NygrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons