Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Man livshotande skadad vid drunkningstillbud i Landskrona.
Äldre kvinna utsatt för inbrott i Malmö.
Publicerad 5 juni 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En äldre person har förts till sjukhus med ambulans efter att ha räddats vid en småbåtshamn i Landskrona på tisdagskvällen.

Annons

– Det är lite oklart hur personen har hamnat i vattnet så vi har bland annat jobbat på plats med att prata med folk för att fånga upp vittnesuppgifter, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen i region Syd.

Skadeläget är enligt Region Skåne livshotande, men personen var enligt polisen vid liv när ambulansen lämnade platsen. (TT)

En kvinna i 70-årsåldern ska ha blivit utsatt för ett inbrott i villan där hon bor under natten till onsdagen.

Det var strax efter klockan 04 som polis larmades till villan i Rosengård i Malmö. Kvinnan uppger för polis att hon blivit slagen med ett tillhygge. Hon fördes till sjukhus med ambulans.

Det är oklart hur många personer som deltog i inbrottet och om något stulits. Polis sökte med hund i området, men ingen är gripen eller misstänkt på morgonen.

En teknisk undersökning ska göras på brottsplatsen och kvinnan kommer att förhöras, uppger polisen som gärna tar emot tips i fallet från allmänheten.

Strax före klockan 00.30 på natten till onsdagen kom larm om en singelolycka vid Dalköpinge strax utanför Trelleborg.

Bilen ska ha åkt in i ett träd och sedan fortsatt ner i ett dike, enligt SOS Alarms händelseinformation. Räddningstjänst var framme på plats.

Personalen sanerade efter oljeläckage, men ska inte ha behövt göra någon räddningsinsats.

Ingen person ska heller ha förts till sjukhus med ambulans. Polis var också på plats.

Annons

– Han påstår att han har blivit bländad av en mötande bil, säger Tenny Eriksson, jourförundersökningsledare vid polisen i Ystad.

Tidigt på onsdagsmorgonen ska Eon-kunder i Kristianstads och Hässleholms kommuner ha drabbats av strömavbrott. Strömmen ska ha försvunnit klockan 04.33, enligt bolaget som vid klockan 05.15 uppgav att 260 kunder saknade el.

En timme senare ska cirka 100 av dessa ha fått tillbaka strömmen.

Vid 07-tiden var det bara tio hushåll i Vinslövstrakten som fortsatt var utan ström, enligt Eons hemsida. En stund senare ska alla ha ström igen.

Blekinge

Vid 22-tiden på tisdagskvällen grep polis en man i anslutning till Sweden Rock festival-området.

Mannen, som är i 30-årsåldern, misstänks för narkotikabrott (innehav).

– Han sitter här hos oss och ska höras under morgondagen (onsdagen), säger Magnus Hansson, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Misstänker ni att narkotikan skulle säljas vidare?

– Det finns väl misstanke om det i nuläget. Men vi ska utreda det och se var vi landar.

Annons

Sverige

Den kvinna i 40-årsåldern som greps på tisdagskvällen i samband med att en man föll från en balkong i Eskilstuna, har släppts.

Efter förhör har polisen konstaterat att det rör sig om en olycka och kvinnan är inte längre misstänkt för något brott.

Mannen, som är i 20-årsåldern, kunde resa sig efter fallet från tredje våningen och var vaken när han fördes till sjukhus i ambulans.

I lägenheten befann sig dessutom två unga kvinnor samt ytterligare en man i 20-årsåldern, vilka alla har hörts av polisen. (TT)

Världen

Afghanistans president Ashraf Ghani säger under ett tal till nationen inför ramadans avslutningshögtid eid al-fitr, att 887 fångar i landet ska friges.

Presidenten sade inte vilka brott som personerna är dömda för eller om de tillhör talibanerna. Tidigare i april kom beskedet att 175 talibanska fångar ska släppas fria.

Inför att ramadan inleddes i början av maj uppmanade Ghani till eldupphör i landet, något som talibanerna inte gick med på. (TT)

Republikaner motsätter sig president Donald Trumps krav på tullar mot Mexiko. Trump vill införa tullarna om Mexiko inte lyckas hindra migranter från Centralamerika att ta sig genom landet till USA:s gräns.

Annons

Företrädare för de båda länderna har mötts i Washington för att tala om hur man kan undvika tullarna.

Enligt den republikanske senatorn Ted Cruz uttrycktes det "motstånd mot att införa tullar mot Mexiko eftersom det skulle skada amerikanska jobb". (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons