Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större nyhetshändelser i östra Skåne.
Trafikverket räknar med tågstopp i flera dagar efter den kraftiga branden intill järnvägen i Hässleholm.
Publicerad 15 augusti 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Onsdagens kraftiga brand i ett gammalt lokstall i Hässleholm har orsakat omfattande skador på spår och ledningar och all tågtrafik har stoppats. Trafikverket räknar med att det kan ta flera dagar att reparera skadorna, prognosen är att trafiken kan komma igång igen tidigast på måndag norrut från Hässleholm, på södra stambanan och Markarydsbanan. I nuläget finns ingen prognos för södergående trafik.

Annons

Polis och räddningstjänst larmades vid 01-tiden på torsdagen till en brand i ett garage i Helsingborg. En bil blev utbrunnen och en annan bil skadades, uppger polisen.

Sverige

En person har skottskadats i centrala Borås. Polis larmades till platsen strax efter 22.00 på onsdagskvällen, och en man skjuten i benet påträffades.

– Han fördes till sjukhus, men det är ingen fara för hans liv, säger polisens vakthavande befäl Johan Josarp.

Polisen har förhört vittnen och tekniker gör undersökningar av platsen. Ingen misstänkt är gripen, och polisen har inget motiv för händelsen, som är rubricerad som försök till mord. (TT)

Polisen i Östersund grep under onsdagsförmiddagen en man i en bil, efter larm om att han betett sig underligt.

Det som först såg ut som en trafikförseelse ändrades successivt och på kvällen anhölls mannen, misstänkt för förberedelse till mord, skriver polisen på sin sajt.

Den ändrade brottsrubriceringen beror på inkomna uppgifter och beslag som gjordes i bilen, enligt polisen, som med hänvisning till att utredningen är i ett känsligt läge inte vill lämna ytterligare information om händelsen. (TT)

Världen

Minst sex poliser har skjutits av en gärningsman som förskansat sig i en bostad i Philadelphia i USA.

Annons

Det började med ett larm för att gripa en person misstänkt för narkotikabrott i en bostad, uppger CBS Philly , vid 16.30 lokal tid. Någonting gick dock fel och en gärningsperson öppnade eld.

Enligt lokala medier hamnade flera poliser i en låst situation inne i huset, eventuellt ihop med några misstänkta de tänkte gripa. Det beskrevs som en befarad gisslansituation.

Sent på kvällen lokal tid meddelar polisen att en specialinsatsstyrka, Swat, lyckats få ut två poliser ur byggnaden. Kort därefter kom beskedet att den misstänkte gärningsmannen gripits. (TT)

Den som vill bestiga Mount Everest måste först bevisa att han eller hon är en erfaren bergsklättrare, och tidigare ha bestigit ett berg i Nepal på minst 6 500 meter.

Denna rekommendation till Nepals regering har tagits fram av en expertpanel i ett försök att minska antalet dödsolyckor, rapporterar BBC.

Panelen föreslår också att priset för tillståndet att bestiga världens högsta berg höjs från drygt 100 000 till motsvarande uppemot 350 000 kronor. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons