Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Garageinbrott i Lönsboda. Man gripen för misshandel i Vellinge kommun.
Publicerad 7 september 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Vid 04-tiden greps två män som tagit sig in i ett garage i Lönsboda. De misstänks för stöld genom inbrott.

Strax före klockan 22.30 på fredagskvällen greps en man i 35-årsåldern i Vellinge kommun.

Annons

Mannen misstänks ha misshandlat en kvinna som han har en nära relation med. Hon ska inte ha behövt sjukvård akut, enligt polisen.

Tidigt på lördagsmorgonen är mannen fortfarande gripen.

Sverige

Strax innan klockan 02.00 på natten till lördagen inkommer larm om inbrottsförsök på en Thairestaurang i Floby i Västergötland.

När larmet utlöser på restaurangen är ägaren snabbt på plats och möter gärningspersonerna. Ägaren blir omkullknuffad och får motta ett antal slag i ansiktet av gärningspersonerna.

Polisen är snabbt på plats med ett par patruller och sökinsatsen påbörjades under natten. Enligt den drabbade restaurangägaren flydde gärningspersonerna med bil i hög fart med riktning mot Falköping.

Enligt polisen klarade sig mannen utan att behöva uppsöka sjukhus, men chockades av händelsen.

Senare under natten upptäcker en polis som gått av sitt nattskift den efterlysta bilen och tar följe. Under närmare 30 minuter följer han efter den efterlysta bilen och i höjd med Tre Älgar, utanför Grästorp, får en polispatrull stopp på bilen. Tre personer grips. De misstänks nu för misshandel, skadegörelse och försök till stöld.

Sent på fredagskvällen hittades en man skadad i Hjällbo i Göteborg. Han har troligtvis blivit skjuten med ett luftvapen, enligt uppgifter till polisen, men ska inte vara allvarligt skadad.

Polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel. Ingen person ska dock ha gripits, meddelar polisen.

Världen

Det bekräftade antalet döda i Bahamas efter orkanen Dorian överstiger nu 40, rapporterar medier.

Annons

NBC anger siffran 43, med hänvisning till en talesman för premiärminister Hubert Minnis. Antalet väntas fortsätta att stiga kraftigt när man når drabbade områden på Abacos-öarna och Grand Bahama.

Ovädrets öga ligger nu öster om delstaterna Delaware och New Jersey, enligt USA:s orkancenter NHC. Det väntas fortsätta nordösterut och senare under helgen slå till mot bland annat Nova Scotia i Kanada. (TT)

Och Equinors lager på ön Grand Bahama läcker efter Dorians framfart, meddelar den norska oljebjässen. Förödelsen har hittills bara studerats från luften.

"Det är ännu för tidigt att säga något om omfånget av skadorna", skriver Equinor (tidigare Statoil). Men företaget betonar att man bara sett läckor på land, inga utsläpp i havet.

Greenpeace Norge kommenterar att jätteorkanen borde bli en väckarklocka för Equinor om farorna med oljeverksamheten. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons