Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Trafikolycka i Kristianstad och brand i Höllviken.
Publicerad 25 december 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Larmet om olyckan kom strax efter klockan 03 under natten till juldagen.

Enligt Trafikverket hade det inträffat en singelolycka på E22. Olyckan inträffade i höjd med Frågott och Gualöv, i riktning mot Sölvesborg och Bromölla.

Annons

– Det var en bil som hade kört in i mitträcket. Personen i bilen var helt oskadd, säger Anders Olofsson vid räddningstjänsten.

SOS Alarm har under natten till juldagen fått in ett larm om en brand.

Larmet om branden kom klockan 03.40. Enligt initiala uppgifter ska det brinna i en trävilla i Höllviken. Räddningstjänst är på plats för att släcka branden i villan.

– Det brinner på vinden och i konstruktionen, säger Anders Ljungdahl, styrkechef på Räddningstjänsten Trelleborg.

Inga personer ska vara kvar inne i byggnaden.

Sverige

Tre personer har förts till sjukhus efter att ha skadats i samband med en skottlossning i Norsborg sydväst om Stockholm, enligt Expressen.

– Det stämmer att det har varit en skjutning, den inträffade vid halv två-tiden i natt, säger Richard Tegnér, stationsbefäl vid polisen i Södertörn, till Aftonbladet.

Minst två av personerna har skottskador. Det ska inte röra sig om livshotande skador.

Vid femtiden på juldagsmorgonen hade ingen gripits. (TT)

En fastighet i Kramfors totalförstördes i en brand på julaftonskvällen, uppger Allehanda , som också skriver att huset bestod av två lägenheter och ett källarplan.

Annons

Larmet kom från en granne vid 20-tiden och vid midnatt fanns inte mycket kvar av byggnaden. Ingen ska ha varit hemma när branden startade och det finns inga uppgifter om personskador.

En anmälan har upprättats om allmänfarlig vårdslöshet och polisen har förhört vittnen vid platsen (TT)

Världen

Julrånare spred sedlar på gatan. "God jul!" ropade en vitskäggig man samtidigt som han kastade pengar omkring sig i Colorado Springs i USA. Men eftersom han precis rånat en bank var polisen inte road.

Den 65-årige mannen misstänks ha rånat ett kontor tillhörande Academy Bank i måndags. Men knappt hann han ut på gatan innan han började göra sig av med bytet.

– Han började kasta pengar direkt ur väskan, och ropade sedan "God jul!", berättar ögonvittnet Dion Pascale för tv-stationen KKTV.

Därefter gick han in på ett närbeläget Starbucks, där polisen kunde gripa honom utan dramatik (TT)

En terrorgrupp har attackerat en armébas i norra Burkina Faso. Ett 30-tal civila dödades i attacken.

Militär stoppade räden efter timmar av strid. Ett 80-tal gärningsmän har dödats.

Attacken är en av de värsta i landet på senare tid, där terrorgrupper ofta attackerat civila och militära anläggningar.

Uppgifterna om attacken i norra delen av Burkina Faso kom från landets president och säkerhetsmyndigheter, som sent på tisdagen sade att säkerhetsstyrkor lyckats stoppa terrorgruppens anfall. (TT)

Sebastian AhokasSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons