Annons

Harvey Keitel ska spela ökänd gangster

Film • Publicerad 18 maj 2019
Harvey Keitel ska spela gangstern Meyer Lansky i en kommande film. Arkivbild.
Harvey Keitel ska spela gangstern Meyer Lansky i en kommande film. Arkivbild.Foto: Claudio Onorati/AP/TT

Den rutinerade amerikanske skådespelaren Harvey Keitel ska spela huvudrollen i en kommande film om gangstern Meyer Lansky, som ansågs vara hjärnan bakom den organiserade brottslighetens finanser i USA under många år.

Lansky (1902-1983) var känd som maffians finanschef och det är inte första gången han skildras på vita duken. Rollfiguren Hyman Roth (Lee Strasberg) i "Gudfaders 2" är baserad på Lansky och han har även spelats av bland andra Dustin Hoffman i "The lost city" (2005) och Ben Kingsley i "Bugsy" (1991).

Annons

Den kommande filmen, som har titeln "Lansky", ska skildra den sista delen av den då pensionerade gangsterns liv. Meyer Lansky förde under 70-talet en tillbakadragen tillvaro i Miami Beach, men FBI gav inte upp sina försök att sätta dit honom.

Eytan Rockaway står för regin och har även skrivit manuset som är delvis baserat på hans pappas, historikern Robert Rockaways, intervjuer med Lansky.

Harvey Keitel är van att spela hårdkokt brottsling, bland annat i Tarantino-filmerna "De hänsynslösa" (1992) och "Pulp Fiction" (1994).

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons