Annons

Hasselborg inför semin: "Positiv känsla"

Lag Hasselborg avslutade gruppspelet med förlust mot Ryssland i curling-EM.
Nu är det vinna eller försvinna som gäller i semifinalen – mot samma motstånd.
Curling • Publicerad 21 november 2019
Sverige representeras av lag Hasselborg med Anna Hasselborg som skipper.
Sverige representeras av lag Hasselborg med Anna Hasselborg som skipper.Foto: Anders Bjurö/TT

– Jag tar med en väldigt bra känsla inför slutspelet, säger skippern Anna Hasselborg efter 6–8-förlusten mot Ryssland.

Lagen följdes åt i en jämn match ända in i slutet. Men i den åttonde omgången drog ryssarna i från till en 7–5-ledning som de svenska damerna inte lyckades hämta upp.

Annons

Trots det fanns det gott om positiva tendenser som Anna Hasselborg bär med sig.

– Personligen tycker jag att jag hittade en riktigt bra känsla i matchen även om vi inte vinner. Det är många stenar jag gillar, säger hon.

Lag Hasselborg, som var slutspelsklart redan före matchen, har därmed sju vinster och två förluster i curling-EM i Helsingborg och slutar trea i gruppen.

Ryssland får sista sten

Oavsett utfallet i den sista gruppspelsmatchen hade Ryssland och Sverige ställts mot varandra igen i semifinalen. Men i och med segern för Alina Kovalevas lag knep Ryssland andraplatsen, som innebär att de kommer att ha fördel av sista sten mot lag Hasselborg.

Om att ställas mot samma motstånd igen säger den svenska kaptenen:

– Det har hänt förut att det blir så här, och vi har mött dem väldigt många gånger. Det var tråkigt att vi inte vann, men det gäller att kliva ut riktigt taggade och vara på tå från början. Det är ett bra lag som spelar bra rakt igenom.

"Tar inte chanserna"

TT: Vad behöver ni göra annorlunda för att vinna?

– Vi får en del chanser som vi inte riktigt tar. De ger oss inte många chanser sett över en match, så de vi får måste vi sätta.

TT: Hur summerar du gruppspelet för er del?

– Det har varit en bra vecka. Framför allt har vi spelat några riktigt bra och tajta matcher, och är på väg uppåt känns det som. Vi har alltid goda chanser att vinna, det gäller att fokusera i nuet och ta en sten i taget.

Lag Hasselborgs första förlust i årets EM kom mot Schweiz, som ställs mot Skottland i den andra semifinalen. Båda spelas klockan 14 på fredagen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons