Annons

Hermansson: "Det var den sista biten"

För Jack Hermansson är det här och nu.
Det är i kvällens UFC-fajt mot Jared Cannonier som svensken behöver nå sin absoluta topp.
Kampsport • Publicerad 28 september 2019
Jack Hermansson. Arkivbild.
Jack Hermansson. Arkivbild.Foto: Maja Suslin/TT

Köpenhamn-galans huvudnummer är Jack Hermanssons fajt mot Jared Cannonier.

Det är kvällens sista match i Royal Arena.

Annons

Det är även allt som Hermansson vet om på förhand.

31-åringen har inte den exakta tiden när han ska promenera till arenans mitt för att ta de få trappstegen och kliva in i buren.

Han vet bara att det är här och nu – det är nu han måste vara på topp.

Samma fokus?

– Tankarna går ju... Kommer jag att klara av att få samma fokus under den här matchen också? Kan det hända att jag inte får det? Men då gäller det bara att kolla tillbaka. Jag har haft fyra matcher där jag har klarat av det här. Förberedelserna som jag har funkar, och det gäller att lita på det nu också, säger Hermansson.

Det var efter förlusten mot Thiago Santos, Brasilien, i oktober 2017 som svensken kände att han behövde lägga till ett nytt träningssätt för att utvecklas ytterligare.

Valet blev en mental tränare.

– Det var den sista saknade biten. Efter det har jag vunnit mina matcher. Jag tycker att det säger sitt, säger han.

TT: Vad exakt har tränaren hjälpt dig med?

– Att klara av att prestera närmare min toppförmåga när det verkligen är dags på fajtdagen. Man kanske har en riktigt bra dag ett par träningar i månaden och man måste försöka få fram sitt absolut bästa när du ska gå match. Det är otroligt svårt, det sätter mycket press på en och det är mycket nerver.

"Kort match"

Efter sina fyra raka segrar – Thales Leites, Gerald Meerschaert, David Branch och allra senast mot Ronaldo "Jacare" Souza – väntar nu amerikanen Jared Cannonier i Köpenhamn.

Annons

– Jag visualiserar att det blir en kort match. Jag har förberett på fem ronder, jag vet att jag har det i mig om det behövs. Men jag vill skapa möjligheter där jag kan avsluta matchen och göra det på ett imponerande sätt. Jag ser framför mig att det här är en match som inte kommer gå längre än en rond, säger Jack Hermansson, som vid seger tar sig lite närmare en titelmatch i mellanvikt.

– Viktklassen är lite speciell. Vi har en Paola Costa, en brasilianare, som också är bra och är obesegrad, och det ser ut som att han får nästa titelmatch men sedan ligger jag nog där bakom. Jag tror att 2020 går jag en match om titeln.

Anders Wallin/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons