Annons

Herrlandslaget på Fotbollsgalan via länk

Herrlandslaget i fotboll kommer inte att vara på plats på Fotbollsgalan.
I stället är landslagsstjärnorna med på videolänk från Cypern – från uppladdningen inför EM-kvalavgörandet.
Fotboll • Publicerad 16 oktober 2019
Victor Nilsson Lindelöf tog emot Guldbollen i Globen förra året. Men så blir det inte i år. Arkivbild.
Victor Nilsson Lindelöf tog emot Guldbollen i Globen förra året. Men så blir det inte i år. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Fredagen den 15 november spelar Sverige ödesmatch i EM-kvalet, borta mot Rumänien i Bukarest. Inför mötet, där Sverige vid seger blir klart för mästerskapet nästa sommar, väljer landslaget att ladda upp på Cypern från och med början av den veckan.

Det innebär att de svenska herrstjärnorna inte kan vara på plats i Stockholm för den årliga Fotbollsgalan den 11 november.

Oklart kring Guldbollen

Annons

– Vi måste prioritera och sätta det sportsliga först, helt enkelt. Ge oss själva de bästa förutsättningarna för att kunna prestera så bra som möjligt i matchen mot Rumänien, säger Sjöstrand till TT.

I stället ska Victor Nilsson Lindelöf (fjolårets prisstagare av Guldbollen, Sveriges bäste manlige spelare) och de andra herrstjärnorna vara med via en direktsänd videolänk under den tv-sända galan på Hovet.

– Tillsammans med TV4 har vi hittat ett upplägg där spelarna ändå kommer att vara med live och medverka i galan. Det blir någonting nytt, och lite nerv, säger Sjöstrand.

TT: Hur blir det med Guldbollen?

– Vi håller på och tittar på hur vi delar ut de olika priserna. Det gör vi i dialog med TV4.

Damlandslaget ska hyllas

Galans strålkastarljus lär därmed vara ännu tydligare riktat mot Sveriges damlandslag som i somras tog VM-brons i Frankrike.

– Vi får inte glömma att när vi ska hylla och titta på årets prestationer har vi ett damlandslag som har gjort något enormt bra, och kommer att vara på plats, säger Håkan Sjöstrand.

De svenska fotbollsherrarna återvänder till svensk mark inför den sista matchen i EM-kvalet, hemma mot Färöarna måndagen den 18 november.

Efter tisdagens 1–1-match hemma mot Spanien berättade landslagets presschef Jakob Kakembo Andersson att om Sverige hade varit EM-klart så hade spelare och ledare deltagit på Fotbollsgalan.

– Men nu är vi ju inte det, och då blir det Cypern, sade han till TT.

Henrik Skiöld/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons