Annons

Hongkongs största musikfestival ställs in

Musik • Publicerad 15 november 2019
Demonstranter kastar brandbomber mot en vägtull för att hindra polisen att ta sig in på ett universitetscampus i Hongkong.
Demonstranter kastar brandbomber mot en vägtull för att hindra polisen att ta sig in på ett universitetscampus i Hongkong.Foto: Ng Han Guan/AP/TT

Musikfestivalen Clockenflap i Hongkong blir inte av. Det meddelar arrangörerna sedan staden skakats av allt våldsammare sammandrabbningar mellan demokratiaktivister och polis.

"Fram till den här veckan var vi fast beslutna om att genomföra festivalen. Situationen har tyvärr gjort detta omöjligt", säger arrangörerna i ett uttalande.

Annons

Festivalen räknas som stadens största i sitt slag och brukar varje år locka tiotusentals besökare till festivalområdet nära hamnen. I år skulle den ha ägt rum 22–24 november med dragplåster som det brittiska folkrockbandet Mumford & Sons och den amerikanska popstjärnan Halsey.

Clockenflap är den senaste i raden av skrotade evenemang i Hongkong. Tidigare har bland annat besök av stora k-popstjärnor och komiker ställts in på grund av protesterna. Nyligen nedgraderades den årliga prideparaden till en stillastående variant sedan polisen förbjudit den färgglada processionen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons