Annons

Lastbilslast lossnade på E4 – träffade husbil

Olyckor • Publicerad 29 april 2019
En husbil, en lastbil och en personbil har krockat på E4 norr om Ljungby i Småland. En person ska vara kritiskt skadad. Arkivbild.
En husbil, en lastbil och en personbil har krockat på E4 norr om Ljungby i Småland. En person ska vara kritiskt skadad. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

En husbilsförare skadades då en lastbil tappade sin last på E4 utanför Lagan, norr om Ljungby i Småland. Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik och misstänker att lasten varit bristfälligt förankrad last, rapporterar .

– Det var en sopmaskin som tappades från flaket när lastbilen fick göra en undanmanöver i samband med en omkörningssituation. Då lossnade lasten. Den tre ton tunga maskinen kom farande in i husbilen, säger räddningsledare Mikael Andersson till tv-stationen.

Annons

Husbilsföraren fördes med ambulans till sjukhus, men var vid medvetande, skriver polisen på sin hemsida. Landstinget Kronoberg meddelade senare att det är en man i 65-årsåldern som har lindriga skador och ska vara kvar på sjukhus för observation.

Även en personbil var inblandad i olyckan, men varken personbilsföraren eller lastbilsföraren ska ha fått några fysiska skador, enligt polisen.

Larmet om olyckan kom in strax efter klockan 10 och den skedde i norrgående riktning på E4. Vägen hölls avstängd efter olyckan, men öppnades för trafik strax före klockan 15, uppger Trafikverket.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons