Annons

Husras i Wien efter misstänkt gasexplosion

Österrike • Publicerad 26 juni 2019
Ifrån bostadshuset gapar ett stort hål.
Ifrån bostadshuset gapar ett stort hål.Foto: Ronald Zak/AP/TT

Flera våningar till två bostadshus har rasat samman efter en misstänkt gasexplosion i Österrikes huvudstad Wien. Bilder från platsen, som ligger centralt i staden, visar ett stort hål i huset och betong som ligger utspritt över bilar och gatan nedanför.

Inledningsvis uppgavs att fyra personer skadats allvarligt men enligt räddningstjänsten har antalet skrivits ner till två, rapporterar . Utöver dessa har tio personer mindre skador, som skärskador eller dylikt.

Annons

Men samtidigt söker hundar igenom rasmassorna som fallit över vägen och ännu har räddningspersonal inte kunnat utesluta att någon ligger begravd. Även källarplanen i husen ses över så att ingen sitter instängd.

När räddningstjänsten kom fram till platsen luktade det starkt av gas, vilket gör att man misstänker en gasexplosion, uppger en talesperson för räddningstjänsten. Gasen i området har nu stängts av och stora avspärrningar upprättats.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons