Inga svenskor i Champions League-finalen

Fridolina Rolfö. Arkivbild.
Fridolina Rolfö. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Nej, det blir inga blågula inslag i Champions League-finalen i år.

Fridolina Rolfös Bayern München behövde vinna bortareturen mot Barcelona – men blev nollat igen.

Mariona Caldentey satte enda målet på straff i slutet av första halvlek. Barcelona firade avancemanget, totalt 2–0, inför 12 764 åskådare – nytt rekord för den spanska klubben.

Rolfö spelade hela matchen för Bayern München.

Senare på söndagen ställdes svensklaget Chelsea mot det regerande mästarlaget Lyon i den andra semifinalen. Lyon vann det första mötet med 2–1 och spelade oavgjort, 1–1, i returen.

Därmed är fransyskorna vidare till final. Magdalena Ericsson, Jonna Andersson (utbytt i den 57:e minuten) och landslagsmålvakten Hedvig Lindahl (satt på bänken hela matchen) är, precis som Fridolina Rolfö, däremot utslagna.