Nyheter

Inställda tåg och förseningar efter olycka

Skåne Artikeln publicerades

Tågtrafiken mellan Simrishamn, Ystad och Malmö och mellan Trelleborg och Malmö påverkades under torsdagseftermiddagen av en olyckshändelse mellan Malmö och Lund.

Vid 14-tiden larmades SOS Alarm om att en person blivit påkörd av ett tåg i höjd med Åkarp. Tågtrafiken mellan Malmö och Lund stoppades helt och ersattes i begränsad omfattning av bussar.

Det påverkade även tågtrafiken söderut från Malmö. Flera tåg mellan Trelleborg och Malmö samt mellan Simrishamn, Ystad och Malmö ställdes in under eftermiddagen. Andra drabbas av förseningar.

Vid 18-tiden meddelade Skånetrafiken att tågen åter rullade mellan Malmö och Lund. Men det finns risk för fortsatta följdförseningar i södra Skåne under kvällen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.