Annons

Heta känslor när Brynäs föll: "Är parodi"

Mål eller inte?
Den nya målgårdsregeln fortsätter att röra upp känslor. Nu senast efter Malmös 3–2-seger borta mot Brynäs där två hyfsat lika målgårdssituationer gav helt olika resultat efter granskning.
Ishockey • Publicerad 30 december 2019
Vilt slagsmål utbröt mellan Brynäs och Malmö i matchen som slutade 3–2 till Skånelaget.
Vilt slagsmål utbröt mellan Brynäs och Malmö i matchen som slutade 3–2 till Skånelaget.Foto: Anders Wiklund/TT

Det var frustrerat och heta känslor på isen men också efter matchen, där Brynäs inledde med ett tidigt 1–0 mål i spel fem mot tre men bara några minuter senare fick ett 2–0-mål bortdömt då Linus Ölund ansågs ha haft kontakt med målvakten när han vände sig om för att trycka in pucken mellan benen på Oscar Alsenfelt.

Obegripligt, menade Brynästränaren Magnus Sundqvist.

Annons

– Det är ett klockrent mål. Pucken ligger lös, trycks in mellan benen på retur. Det är ett hockeymål som godkänns i hela världen.

TT: Utom här då?

– Inte i dag i alla fall. Men publiken vill se mål. Detta är klockrent, skott, retur, pang! Det var inget slag på målvakten heller.

"Begriper inte"

I början av andra perioden videogranskades och godkändes Malmös 2–1-mål trots att Malmöforwarden Carl Persson hade en skridsko i målgården och touchade Brynäsmålvakten Joakim Eriksson.

– Jag tycker att det är mål, men jag tycker än mer att vårt mål också ska vara mål. Det här är direktiven som domarna har fått men jag begriper inte hur Malmös mål kan godkännas då de är inne i målgården de också, precis som vi. Det borde vara tydligare. Man vet inte vad som gäller från situation till situation, säger Magnus Sundqvist.

Hans tränarkollega Ove Molin var så arg och frustrerad att han inte kunde hålla sig när TT bad honom kommentera matchen:

– Jag får inte säga det här men jag gör det ändå. Det står 7 000 personer och tittar upp i taket under matcherna. Så dömer man mål och svarar inte på varför, nästa gång dömer man inte mål och svarar inte på varför då heller. Någonting måste ses över.

Vilt slagsmål

Mot slutet av matchen var det dock fullt fokus hos publiken ner mot isen då matchen avslutades med ett rejält rallarslagsmål mellan flera spelare.

Detta efter att Brynäsforwarden Nicklas Danielsson oavsiktligt stött ihop med Oscar Alsenfelt som föll baklänges ner på isen.

Danielsson fick två minuter för målvaktsinterference men ville inte kommentera händelsen efteråt. Oscar Alsenfelt fick i samma veva två minuter för filmning.

Annons

Malmömålvakten som redan haft en huvudskada tidigare under säsongen avböjde även han att kommentera händelsen för TT med orden:

– Jag ska sitta i "braincoolern" för jag har fått hjärnskakning. Det kan du skriva.

Brynästränaren Magnus Sundqvist var tydlig i sin kommentar när TT frågade om händelsen sett ur hans ögon:

– Det var ingen påkörning från Nicklas. Det såg vi på reprisen också.

Ordbråk efter matchen

Mitt under intervjun kom Malmömålvakten ut och var rejält förbannad på Brynästränaren.

– Tror du jag uppskattar att du gestikulerar att jag filmar när jag har fått huvudvärk? Jag måste följa med! Du gestikulerar att jag ska ha en filmning och spär på, säger Alsenfelt upprört till Sundqvist.

Men Brynästränaren höll inte med om det scenariot och sade vad han precis sagt till TT:

– Det var en spontan reaktion. För det var ingen överkörning utan det blir ett överspel, en splitsekunds reaktion av Alsenfelt där. Det är inte så att han medvetet går in för att filma utan det är en spontan splitsekundsreaktion som gör att det blir så (fall bakåt). Det är en reaktion som alla gör. Det är inget att snacka om.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons