Annons

Israelisk flicka dödad på Västbanken

En hemmagjord sprängladdning har exploderat vid en bosättning på den ockuperade Västbanken.
En 17-årig flicka dödades och två andra israeler från samma familj skadades.
Mellanöstern • Publicerad 23 augusti 2019
Israelisk militär säkrar området vid bosättningen Dolev på Västbanken.
Israelisk militär säkrar området vid bosättningen Dolev på Västbanken.Foto: Mahmoud Illean/AP/TT

Det var en man och hans två barn som drabbades av attacken som utfördes med en hemmabyggd laddning nära bosättningen Dolev, enligt den israeliska militären. Redan inledningsvis uppgav vårdpersonal att en 17-åring var kritiskt skadad. En av de skadade fick först vård på platsen medan de andra två, 46 och 20 år gamla, flögs med helikopter till sjukhus.

Både Israels president Reuven Rivlin, premiärminister Benjamin Netanyahu och företrädare för familjens hemstad Lod i centrala Israel har bekräftat dödsfallet.

Annons

Israeliska soldater har satt in en stor insats i området och söker efter de som ligger bakom attacken.

"Vi kommer att gripa dem. Israels långa arm når alla dem som hotar våra liv och (vi) kommer att göra upp räkningen med dem", säger Netanyahu enligt ett uttalande.

I ett tal på fredagen hyllade Ismail Hanyia, ledare för den islamistiska Hamasrörelsen i Gazaremsan, de som utförde attacken men tog inte på sig ansvar för den.

Rättad: I en tidigare version av artikeln fanns en felaktig benämning av dödsoffret.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons