Annons

"Joker" har spelat in över fem miljarder

Film • Publicerad 13 oktober 2019
Joaquin Phoenix spelar Jokern i filmen "Joker". Pressbild.
Joaquin Phoenix spelar Jokern i filmen "Joker". Pressbild.Foto: Niko Tavernise

Filmen "Joker", men Joaquin Phoenix i huvudrollen som Batmans fiende, gör ett segertåg världen över när det gäller biljettintäkter. Filmen har hittills spelat in motsvarande ungefär 5,3 miljarder kronor internationellt, skriver Variety. I Sverige gick den in som etta på biotoppen förra veckan, och färska siffror från USA visar att den håller sig kvar i topp även där under sin andra helg på biograferna.

"Joker" beskrivs som en psykologisk thriller och utspelar sig 1981, i ett Gotham City där misslyckade ståupp-komikern Arthur Fleck blir allt mer psykotisk och inleder sin brottsliga bana. Filmen vann nyligen Guldlejonet på filmfestivalen i Venedig och Joaquin Phoenix har hyllats för sin insats. Filmen är den tionde mest inkomstbringande i år, bara tolv dagar efter premiären.

Annons

Samtidigt skapade "Joker" rubriker redan före premiären, då anhöriga till skjutningsoffren på en biograf i Colorado 2012 under en visning av "Dark knight rises" vädjade till filmbolaget Warner Bros att tona ned budskapet.

Rättad: I en tidigare version av texten angavs felaktig stad för filmfestivalen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons