Annons

Juncker: EU-valet präglat av apati

Politik • Publicerad 25 maj 2019
EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker. Arkivbild.
EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker. Arkivbild.Foto: Francisco Seco

EU-valet har under en lång tid präglats av en hel del väljarapati, där många struntar i att rösta eftersom de inte tror att det gör skillnad. Det menar EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker, som på Dagens Nyheters debattsida uppmanar EU-medborgarna att gå till urnorna.

"EU finns till för dig – inte tvärtom. Och det är genom att rösta som du försäkrar dig om att det förblir så", skriver han.

Annons

Kommissionsordföranden avfärdar också EU-kritiska kandidater till parlamentet "som hävdar att EU inte är svaret, att unionen tär på vår nationella identitet".

"Det finns ett stort antal områden där Europas länder helt enkelt kan uppnå mer tillsammans än var för sig – till exempel när det gäller att ta sig an internetjättar, säkra våra yttre gränser, ingå handelsavtal eller rensa världshaven från plastavfall", skriver Jean-Claude Juncker.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons