Annons

Kanonstart av Stark på Augusta: ”Träffade många greener”

Abbekåstjejen Maja Stark har fått en kanonstart på den historiska tävlingen Augusta National Women's Amateur i USA.
Efter den första dagen är hon bästa svenska och även delad fyra, två slag bakom ledarduon.
Golf • Publicerad 4 april 2019
Maja Stark fick en stark start på Augusta.
Maja Stark fick en stark start på Augusta.Foto: ANNA WAHLGREN

Sex svenska amatörgolfare har kommit med i den högklassiska stortävlingen på Augusta. Och det är alltså Maja Stark, 19, från Abbekås som har inlett bäst.

Efter den första rundan ligger hon fyra efter att ha gått på totalt 70 slag, två under banans par. Lärdomar från rond 1 ska göra att Stark klättrar än mer på ledartavlan.

Annons

– Det ska bli kul att lira i morgon och jag tar med mig det jag lärt mig om banan till i morgon och försöker göra det ännu bättre, säger Maja till svenska golfförbundet.

På det första varvet gjorde Maja tolv par, två bogeys och fyra birdies.

– Det var snabba greener, men utslagen är hyfsat lätta. Det är inte så mycket att tänka på där, så det är skönt. Inspelen in mot green är det som är svårt och det hade jag lite problem med i början men sedan blev det bättre, säger Maja.

– Mina styrkor i dag var att jag träffade många greener. Jag spelade med god marginal och hade bra puttning i slutet.

Tävlingen toppas av Jennifer Kupcho och Zoe Campos, som båda gick på fyra under par. Under natten till fredag, svensk tid, går Maja Stark det andra varvet och fortsätter hon i samma stil finns det ingenting som hindrar henne från att bli en av de 30 tjejer som på lördag gör upp i finalrundan på Augusta.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons