Annons

Toppen mot botten – Björklöven krossade AIK

Ishockey • Publicerad 16 november 2019
Björklöven körde över AIK i allsvenskan. Arkivbild.
Björklöven körde över AIK i allsvenskan. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Det är rejäl klasskillnad på toppen och botten i hockeyallsvenskan. I alla fall att döma av mötet mellan serieledande Björklöven och jumbon AIK, som Umeålaget vann med 8–1.

AIK vann skottstatistiken i en mållös förstaperiod, men sedan var det "Löven" för hela slanten. Mittperioden slutade 5–0 och matchen var förstås punkterad. Björklöven hade åtta olika målskyttar och toppar tabellen på 45 poäng, medan AIK är fast förankrat i botten.

Annons

Karlskoga står på samma poäng som Björklöven efter 6–3 borta mot Mora. Karlskogaforwarden Tor Immo visade återigen fin form och noterades för ett mål. Immo har stått för sju mål på åtta matcher och toppar skytteligan med sina 13 mål totalt under hösten.

För Mora ser läget däremot betydligt dystrare ut. Laget som åkte ur SHL i våras krigar i botten av tabellen efter en usel period där laget förlorat sex raka matcher.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons