Annons

Karlsson: "Helt klart nöjd med pengarna"

Ishockey • Publicerad 18 juni 2019
Erik Karlsson är NHL:s bäst betalde back efter nya kontraktet med San Jose. Arkivbild.
Erik Karlsson är NHL:s bäst betalde back efter nya kontraktet med San Jose. Arkivbild.Foto: Josie Lepe/AP/TT

Stjärnbacken Erik Karlsson är numera NHL:s bäst betalde back. I går skrev svensken på ett nytt åttaårskontrakt med San Jose, värt runt 872 miljoner kronor.

– Jag är helt klart nöjd med pengarna. Absolut. Och med de andra bitarna också – staden San Jose, organisationen och fansen. Jag känner att det här är helt rätt för mig, säger han till .

Annons

Enligt Karlsson fanns det inga samtal med andra klubbar.

– Nej, det kom aldrig dit. Då hade jag behövt vänta till den 1 juli när jag hade blivit fri att gå vart jag ville. Men den processen hann vi aldrig starta.

29-åringen har utsetts till NHL:s bäste back två gånger. Han anslöt till San Jose inför den här säsongen efter nio år i Ottawa, och noterades för 45 poäng på 53 grundseriematcher under sin debutsäsong.

Målsättningen framöver är glasklar.

– Att vinna Stanley Cup, så klart. Vi har ett bra lag, så jag ser ljust på möjligheten att vi kan bli mästare inom en snar framtid, säger Karlsson.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons