Karlsson och Landeskog målskyttar i NHL

William Karlsson stod för ett av målen när Vegas besegrade Dallas med 3–2 i NHL-hockeyn. Och Gabriel Landeskog fick in en puck i Colorados 3–1-seger över New Jersey.
Ishockey • Publicerad 14 december 2019
Ben Bishop hinner inte få upp benskyddet mot William Karlssons puck i andra perioden.Foto: Brandon Wade/AP/TT
New Jerseys Nikita Gusev mot Colorados Gabriel Landeskog i fredagens match.
New Jerseys Nikita Gusev mot Colorados Gabriel Landeskog i fredagens match.Foto: David Zalubowski/AP/TT

Colorado fortsätter att gå starkt i ligan, och har i och med fredagens seger vunnit åtta av de senaste nio matcherna.

Landeskog inledde målskyttet i powerplay i första perioden. Nathan MacKinnon fejkade skott, petade i stället pucken till svensken som slog in den. Det var Colorados lagkaptens sjätte mål för säsongen.

MacKinnon kunde sedan också fastställa slutresultatet i tom kasse när New Jersey vid underläge 1–2 tagit ut målvakten i slutet av matchen.

Hemmalaget Dallas inledde målskyttet mot Vegas i första perioden. I början av andra kunde Nevada-laget börja vända, när Karlsson av Jonathan Marchessault serverades en puck som svensken dunkade in bakom Ben Bishop i Dallas-målet.

Det var 26-åringens tionde mål för säsongen.

Lagen hann sedan göra varsitt mål till under ordinarie tid, och matchen avgjordes av Vegas Max Pacioretty 51 sekunder in i förlängningen.

Det var Texaslagets andra match under den tillfällige coachen Rick Bowness, efter det att Jim Montgomery fått sparken på grund av "oprofessionellt uppträdande".