Annons

Karlsson om Johaug: "Imponerande"

Therese Johaug tog NM-guld på 10 000 meter.
Om Frida Karlsson hade hängt med sin norska konkurrent på löparbanan?
Skidor • Publicerad 7 augusti 2019
Frida Karlsson. Arkivbild.
Frida Karlsson. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

En av sommarens stora skidnyheter har handlat om löpning. Therese Johaug tog guld i norska mästerskapen på 10 000 meter och tiden, 32.20,87, hade räckt för att kvala in till friidrotts-EM 2020 och det var också den bästa tiden på distansen i ett norskt mästerskap någonsin.

– Det var imponerande, verkligen. Bra jobbat, säger Frida Karlsson.

Annons

VM-guldmedaljören, som själv har tävlat för Sverige i långdistanslöpning på ungdomsnivå, vill dock inte spekulera i om hon hade kunnat tänka sig att göra något liknande som Johaug.

– Jag har inte sprungit mycket på bana på slutet alls, det längsta jag har sprungit på bana förut var väl 3 000 meter, så det är väldigt svårt att säga och spekulera i.

TT: Hade du hängt med Johaug på löparbanan?

– Jag har verkligen ingen aning. Det är inte något som är viktigt för mig att spekulera i heller. Det är skidåkningen jag satsar på och det är det jag ska träna för att bli bra på också.

Även Charlotte Kalla har noterat Johaugs framfart på 10 000 meter.

– Jag har sett att hon sprang väldigt snabbt. Jag är imponerad över hennes kapacitet.

TT: Hade du hängt med?

– Nä, absolut inte. Jag ska försöka utmana när vi får skidor under fötterna.

Simon Sjöstrand/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons