Annons

Klart: Axelsson tillbaka i Djurgården

Nu är det klart:
Dick Axelsson återvänder till Djurgården och SHL.
Forwardsstjärnan, som varit borta från hockeyn i höst, har skrivit på ett kontrakt som gäller säsongen ut.
Ishockey • Publicerad 11 november 2019
Dick Axelsson. Arkivbild.
Dick Axelsson. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

"Vi väljer att plocka in Dick eftersom vi vill addera det spelet och ledarskapet han stod för under andra halvan av fjolårssäsongen. När Dick är tillräckligt grundtränad, känner inspiration, engagemang och glädje är han i mina ögon en av SHL:s fem bästa forwards", säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Dick Axelsson var med och förde Djurgården till SM-final i våras, där han var klubbens bästa poänggörare i slutspelet med 14 poäng på 19 matcher.

Annons

Efter finalförlusten har Axelsson varit utan kontrakt och det har spekulerats friskt om 32-åringens framtid. VM-guldmedaljören från 2013 har hållit i gång på egen hand under hösten, där han bland annat spelat med division 5-klubben Boo HC, men har varit öppen med att han gärna återvänder till Djurgården.

Enligt Aftonbladet har han hela tiden haft en dialog med klubben. Tidningen skriver att anledningen till att Axelsson legat lågt är att han valt att ta pappaledigt hemma i Nacka öster om Stockholm.

Nu är han redo för comeback och berättar om vad som lockar honom:

"För att jag älskar hockey och att jag förlorade den sista matchen förra säsongen. Dessutom möjligheten att komma tillbaka i Djurgården. Det är många faktorer på rätt ställe", säger han till klubbens hemsida.

Axelsson ansluter till truppen den 20 november.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons