Annons

Sveriges EM-bas: Palats från 1700-talet

Läger i Båstad och sedan bas på ett 1700-talspalats utanför Dublin.
Så blir upplägget inför och under EM för fotbollslandslaget.
Fotboll • Publicerad 17 december 2019
Den svenska EM-truppen ska bo på ett 1700-talspalats utanför Dublin.
Den svenska EM-truppen ska bo på ett 1700-talspalats utanför Dublin.Foto: Janerik Henriksson/TT

"Vi sade från början att den staden där vi skulle få två matcher skulle bli vår bas under mästerskapet. Vi var och tittade på Carton House i Dublin och det är ett mycket bra alternativ för oss", säger landslagschefen Stefan Pettersson till Svenska fotbollförbundets webbplats.

Carton House är ett palats från 1700-talet som numera är ett spa och hotell. Det ligger i Kildare, 23 kilometer väster om Dublin.

Annons

Sverige inleder EM mot Spanien i Bilbao i Spanien den 15 juni och möter sedan en playoffvinnare samt Polen i Dublin i Irland den 19 respektive 24 juni.

Landslaget startar uppladdningen till EM med ett förläger i Stockholm den 20-22 maj, för att sedan åka till Båstad på uppladdningsläger den 25-29 maj.

"Vi var väldigt nöjda med upplägget vi hade inför VM förra året och kommer därför att ha ett liknande upplägg även nästa år", säger Pettersson.

Sedan tidigare är det klart en landskamp mot Finland, den 4 juni på Friends arena, och ytterligare en match, på bortaplan, inför EM.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons