Annons

Knockad hattrickhjälte i Eskilstunas kross

Först gjorde Julia Tunturi ett äkta hattrick.
Sedan fick finländskan en smäll mot huvudet och tvingades byta.
Hennes Eskilstuna vann till slut med 5–0 mot Kristianstad.
Fotboll • Publicerad 19 oktober 2019
Julia Tunturi, till vänster, gjorde tre mål för Eskilstuna. Arkivbild.
Julia Tunturi, till vänster, gjorde tre mål för Eskilstuna. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

När fyran och femman i damallsvenskan möttes på Tunavallen handlade nästan allting om Eskilstunas vänstermittfältare Julia Tunturi.

Redan i tredje minuten gjorde Tunturi 1–0 när hon mötte Ngozi Okobis inlägg med pannan. Nästa mål kom efter en knapp halvtimme, när Lisa Dahlkvist släppte ut bollen till en framstormande Tunturi som prickade in 2–0 från vänsterkanten. 3–0 kom strax före paus efter att 23-åringen, som i veckan skrev på ett nytt tvåårskontrakt med Eskilstuna, använt vänsterfoten på nytt.

Annons

Därmed hade Julia Tunturi på bara en halvlek fördubblat sin målskörd den här säsongen.

Men första halvlek fick en tråkig avslutning för den finländska landslagsspelaren, som nickade ihop med en Kristianstadspelare och tvingades byta.

Efter pausvilan spädde Fanny Andersson på med två mål och inför sista omgången ligger Eskilstuna fyra på 37 poäng, medan Kristianstad är fyra poäng bakom.

Lördagens andra match vann Örebro med 5–1, borta mot redan nedflyttningsklara Kungsbacka.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons