Annons

Kontraktslös Marner jagar träningsklubb

Ishockey • Publicerad 22 augusti 2019
Mitchell Marner jagar kontrakt. Arkivbild.
Mitchell Marner jagar kontrakt. Arkivbild.Foto: Nathan Denette/AP/TT

Ishockeyforwarden Mitchell Marner, som varit framgångsrik i Toronto i NHL den senaste säsongen, står utan kontrakt.

I takt med att förhandlingarna med klubben pågår söker den 22-årige kanadensaren efter alternativ.

Annons

Nu har schweiziska ZSC Zürich – med Tre Kronors förre förbundskapten Rikard Grönborg som tränare – fått frågan om han kan få träna med klubben, skriver den på , och tillägger att det är oklart om och i så fall när han kan delta.

Marner, som stod för 26 mål och 68 assist under förra säsongen, har tidigare sagt att han utan kontrakt antagligen inte kommer att dyka upp till Torontos träningsläger i september.

Förra året satt svenske William Nylander i en liknande sits med Toronto, där kontraktsförhandlingarna drog ut på tiden. Han missade en stor del av säsongen innan dokumenten kunde undertecknas i elfte timmen. För en vecka sedan sade Nylander att han pratat med Marner tidigare i sommar. Nylander beskriver Marner som en nyckelspelare för Toronto.

– Han är en del av laget och det är så det kommer att förbli, sade han enligt .

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons