Annons

Körde på människor – döms för mordförsök

Brott • Publicerad 18 april 2019
Drygt 11 års fängelse – nu döms en man i Kristianstad för mordförsök sedan han i samband med ett bråk körde över två personer. Arkivbild.
Drygt 11 års fängelse – nu döms en man i Kristianstad för mordförsök sedan han i samband med ett bråk körde över två personer. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En man i 25-årsåldern döms till drygt 11 års fängelse samt utvisning efter att ha kört på två människor i Kristianstad förra sommaren, rapporterar .

Den nu dömde mannen ska ha kört på två personer som hans lillebror hamnat i bråk med i centrala delen av staden. I samband med bråket ringde han sin äldre bror och bad om hjälp – vilket ledde till att storebrodern hämtade sin bil och körde över en man och en kvinna som varit inblandade i bråket.

Annons

Det manliga offret har under rättegången berättat hur påkörningen, som bland annat resulterade i en bruten käke, kändes som att bli utsatt för en terrorattack, enligt .

Efter händelsen åtalades båda männen. Den äldre brodern döms för mordförsök medan den yngre frias helt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons