Annons
Nyheter

Kraftig brand i höghus i Falkenberg

En kraftig brand rasar i ett nybyggt hyreshus nära fotbollsarenan i Falkenberg. Bilder visar hur svart rök slår ut från toppen av höghuset.
Bränder (TT) • Publicerad 24 april 2019
Det brinner kraftigt i ett nybyggt hyreshus i Falkenberg.
Det brinner kraftigt i ett nybyggt hyreshus i Falkenberg.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

-Det ska enligt SOS inte finnas några personer i huset, säger polisens presstalesperson Hans Lippens.

Branden rasar högst upp på takvåningen i det 16 våningar höga komplexet. Ett intilliggande hotell håller på att evakueras och människor samlas upp på två uppsamlingsplatser.

Annons

Hallands Nyheter rapporterar att brandkårens stegbil inte når hela vägen upp utan endast till den 13:e våningen. Räddningstjänsten försöker i stället se om en helikopter kan sättas in för att vattenbomba byggnaden.

-Vi har inte fått besked om detta ännu, säger Thomas Andersson, brandmästare vid räddningstjänsten i Halmstad, till GT.

Polisen har upprättat en så kallad särskild händelse för att resurser från hela regionen ska kunna användas för att bistå räddningsledaren.

Flera personer uppges ha lämnat Falcon alkoholfri arena, där matchen mellan Falkenberg och Sirius spelas, rapporterar Radiosporten.

Huset med 134 hyresrätter, som fått namnet Vesterhavsporten, skulle enligt Falkenbergs kommun stå klart till årsskiftet.

Huset ligger inte långt från Falcon alkoholfri arena.
Huset ligger inte långt från Falcon alkoholfri arena.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons