Kraftig rökutveckling efter brand i Ystad – boende evakuerades

Ystad Artikeln publicerades
Det är ännu oklart vad som orsakade branden. Polisen kommer genomföra en teknisk undersökning under helgen.
Det är ännu oklart vad som orsakade branden. Polisen kommer genomföra en teknisk undersökning under helgen.

Styrkor från Ystad och Tomelillas räddningstjänst har under natten släckt en brand på Blekegatan i Ystad.

Vid halv två, natten till lördag, larmades räddningstjänsten till Blekegatan i Ystad med anledning av en brand.

– Vi är på platsen och arbetar med att släcka branden. Vi har lokaliserat den till källaren. Det finns också två ambulanser på plats, men jag har inte fått några uppgifter om skador, säger Gustaf Sandell inre befäl på Räddningstjänsten Syd till Ystads Allehanda strax före klockan två.

Branden ska ha inträffat i ett hus med flera trappuppgångar och räddningstjänsten har evakuerat ett av trapphuset.

– Det är en kraftig rökutveckling på platsen och vi uppmanar personer i området att hålla sig inomhus.

Runt klockan 02.30 meddelade räddningstjänsten att man lyckats släcka branden men att ventileringsarbetet kommer att pågå fram till runt halv fem på morgonen.

Även polisen har varit på plats under natten för att undersöka om något brott kan ha begåtts. Enligt David Eriksson-Heia, inre befäl på polisen i Ystad, kommer rubriceringen troligen bli mordbrand för att polisen ska kunna utreda vad som hänt.

– Vi vet inte i nuläget hur branden kom till. Det kan vara något tekniskt fel som ligger bakom eller något annat. Det kommer teknikernas arbete att få utvisa, säger han till Ystads Allehanda strax efter klockan fem.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.