Annons

Krafttag mot fuskare i Apex

Spel • Publicerad 16 juli 2019
"Apex legends" fick 50 miljoner spelare på fyra veckor. En del av dem är fuskare, vilket irriterar de övriga. Arkivbild.
"Apex legends" fick 50 miljoner spelare på fyra veckor. En del av dem är fuskare, vilket irriterar de övriga. Arkivbild.Foto: Jenny Kane/AP/TT

Fuskare i battle royale-spelet "Apex Legends" fortsätter att leda till irritation. Nu berättar utvecklaren Respawn om de planer man har för att komma till bukt med problematiken, i en tråd på forumet .

Bland annat används maskininlärning för att lära sig beteendemönster som förknippas med fuskare, som automatiskt ska upptäcka dem och stänga av dem. Andra åtgärder är vissa krav på tvåpartsauktorisering, och metoder för att tidigt upptäcka spamkonton.

Annons

Respawn kommer också att se vilka som spelar i samma lag som fuskare.

"Även om du själv inte använder dig av ett fusk, så är det fortfarande fusk att gå med i samma lag som en fuskare", skriver utvecklarna.

En intressant detalj är att spelare som fuskas ska matchas mot andra fuskare, så att de får spela mot varandra.

"Som vi sagt tidigare, så är kriget mot fuskare pågående och fortsätter att vara högprioriterat för oss", skriver Respawn.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons