Annons

Kritkonst ska stoppa trakasserier

Konst • Publicerad 16 april 2019
Citat kritade på gatan ska stoppa trakasserier. Arkivbild.
Citat kritade på gatan ska stoppa trakasserier. Arkivbild.Foto: Erik Mårtensson/TT

Grundaren av Instagram-kontot , Farah Benis, vill öka medvetenheten kring trakasserier av flickor och kvinnor på Londons gator, genom att lägga ut citat av oönskade kommentarer på kontot, rapporterar .

Kvinnor skickar in citat som Benis sedan skriver ner med krita på platsen där det hände. På kontot kan man läsa citat som "Låt mig värma dig tjejen" och "Jag gillar mörkhyade tjejer".

Annons

Målet är att på sikt förebygga trakasserier. Enligt Benis kommer de flesta inläggen från skolflickor.

"Upskirting" – att ta bilder under en kvinnas kjol, utan hennes godkännande, blev nyligen ett brott i England och Wales, men Farah Benis säger till the Guardian att verbala trakasserier mot flickor och kvinnor fortfarande är vanligt på Londons gator, och det kan vara svårt att få gehör när man lyfter det som ett problem.

– Jag hör många säga "ta det som en komplimang" eller "gå vidare", det är väldigt frustrerande, säger hon till tidningen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons