Kryss gav två förlorare på Gamla Ullevi

Fotboll • Publicerad 22 oktober 2019
Erik Björndahl nätade för Degerfors igen, men Örgryte kvitterade på tilläggstid. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

Både Örgryte och Degerfors hade en liten chans att in i det sista haka på i kampen om kvalplatsen till fotbollsallsvenskan.

Ingen tog den.

Efter 90 ordinarie spelade minuter var det fördel Degerfors, tack vare skyttekungen Erik Björndahls mål – så långt matchens enda på Gamla Ullevi och hans 17:e för säsongen. Men på tilläggstid fick hemmalaget en straff för en hands på en Degerforsspelare och David Engström kvitterade.

– Vi gör en felfri match, egentligen, i 92 minuter i en väldigt tuff bortamatch. Det stör att det är en straff i slutet, säger Marcus Astvald i Degerfors till C More.

1–1 betydde ingen vinnare i matchen och två förlorare i tabellen. Degerfors är femma i superettan på 45 poäng, Örgryte sexa på 44. Med två omgångar kvar håller Brage kvalplatsen på 51 poäng och med betydligt bättre målskillnad än Degerfors.

Varberg och Mjällby toppar serien, båda på 53 poäng.