Annons

Kunglig glans ska ge OS till Sverige

Sverige kom med kronprinsessan Victoria, statsministern Stefan Löfven och Peter "Foppa" Forsberg.
Italiens OS-kandidatur kom däremot utan de främsta namnen till den första träffen med IOK-ledningen.
Olympiskt • Publicerad 23 juni 2019
Stefan Löfven, kronprinsessan Victoria, IOK:s ordförande Thomas Bach och prins Daniel utanför det olympiska muséet i Lausanne.
Stefan Löfven, kronprinsessan Victoria, IOK:s ordförande Thomas Bach och prins Daniel utanför det olympiska muséet i Lausanne.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Därmed kan man nog säga att Stockholm-Åre trots allt leder matchen mot Milano-Cortina en bit in i första halvlek, om man pratar i fotbollstermer.

En italiensk journalist försökte få Stefan Löfven (S) att kommentera liknelsen mellan omröstningen om vinter-OS 2026 med VM-playoffmatchen i fotboll som Sverige vann över Italien och därmed tog sig till VM 2018.

Annons

Dock utan att lyckas. Men IOK-ledamoten och den förre höjdhopparstjärnan Stefan Holm nappade direkt på lagsportliknelsen när de italienska journalisterna utsåg den svenska OS-kandidaturen till underdog.

– Sverige är alltid bäst när man inte är favorit. Då kan Sverige slå Italien i fotboll och Kanada i ishockey. Vi trivs bra i den rollen, säger Holm.

Först i morgon, när presentationerna ska göras, ska Italiens premiärminister Giuseppe Conte och den förre alpinstjärnan Alberto Tomba komma till Lausanne.

Den svenske statsministern var nöjd efter mötet med IOK-ordföranden Thomas Bach och de andra företrädarna för den olympiska rörelsen.

– Vi hade ett bra möte och berättade att Sverige är fullt redo att vara värd för vinterspelen 2026 och att den svenska regeringen och samhället står helt bakom ansökan, säger Löfven.

Ingela Ahlberg/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons