Annons

Kungligt besök i "Downton Abbey"-filmen

Film • Publicerad 21 maj 2019
Lady Mary (Michelle Dockery) tar en svängom med sin make Henry Talbot (Matthew Goode) i den kommande "Downton Abbey"-filmen som har svensk premiär i höst.
Lady Mary (Michelle Dockery) tar en svängom med sin make Henry Talbot (Matthew Goode) i den kommande "Downton Abbey"-filmen som har svensk premiär i höst.Foto: Jaap Buitendijk / Focus Features

Finfrämmande väntas när tv-serien ”Downton Abbey” gör comeback i form av en film, avslöjas i . Året är 1927 och Storbritanniens kungapar ska komma på visit till familjen Crawley.

Det avslöjas också att Michelle Dockery, Maggie Smith, Laura Carmichael, Elizabeth McGovern och Hugh Bonneville samt Joanne Froggatt, Matthew Goode, Jim Carter och Allen Leech medverkar i filmen i sina respektive roller. Utöver nämnda namn och majoriteten av ensemblen i tv-serien finns även Imelda Staunton, Geraldine James, Simon Jones, David Haig, Tuppence Middleton, Kate Phillips och Stephen Campbell på filmens rollista.

"Downton Abbey"-filmen är regisserad av Michael Engler och för manus står Julian Fellowes, som dessutom är den populära tv-seriens upphovsman. Filmen får svensk biopremiär den 13 september.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons