Kvinna spårlöst försvunnen - polisen vädjar om allmänhetens hjälp

Ystad ,

En äldre kvinna körde iväg i en bil under fredagen, men kom aldrig tillbaka. Nu behöver polisen hjälp att hitta kvinnan som blivit anmäld som försvunnen.

Arkiv
Foto: Marcus Palmgren
Arkiv

Det var under fredagskvällen strax efter klockan sex som polisen fick in ett samtal från en anhörig till en kvinna i 77-årsåldern som uppgavs vara på villovägar.

Kvinnan hade enligt uppgift kört iväg i en grå Renault, med registreringsnummer SMX707, under dagen och inte kommit tillbaka. Därefter ringde anmälaren till polisen på grund av oro för kvinnans liv.

Polisen har med hjälp av mobilspårning hittat att kvinnan varit uppkopplad på länsväg 108 vid Hyby i Klågerup, troligen i riktning mot Sjöbo. Det är den senast lokaliserade positionen på kvinnan.

Kvinnan, som är hemmavarande i Sövestad, har enligt anmälaren en sjukdomsstatus som gör att hon kan uppträda förvirrat.

Polisen vädjar nu om allmänhetens hjälp.

– Förmodligen finns hon i anslutning till bilen. Om det inte är direkt fara för kvinnans liv kan man ringa 114 14, annars 112 som gäller, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisen.

Uppdatering klockan 10.50

Den försvunna kvinnan är nu återfunnen. Enligt polisen lyckades hon under lördagsmorgonen ta sig hem på egen hand.

– Kvinnan mår under omständigheterna bra, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.