Annons

Kvinna spårlöst försvunnen - polisen vädjar om allmänhetens hjälp

En äldre kvinna körde iväg i en bil under fredagen, men kom aldrig tillbaka. Nu behöver polisen hjälp att hitta kvinnan som blivit anmäld som försvunnen.
Ystad • Publicerad 9 november 2019
Arkiv
ArkivFoto: Marcus Palmgren

Det var under fredagskvällen strax efter klockan sex som polisen fick in ett samtal från en anhörig till en kvinna i 77-årsåldern som uppgavs vara på villovägar.

Kvinnan hade enligt uppgift kört iväg i en grå Renault, med registreringsnummer SMX707, under dagen och inte kommit tillbaka. Därefter ringde anmälaren till polisen på grund av oro för kvinnans liv.

Annons

Polisen har med hjälp av mobilspårning hittat att kvinnan varit uppkopplad på länsväg 108 vid Hyby i Klågerup, troligen i riktning mot Sjöbo. Det är den senast lokaliserade positionen på kvinnan.

Kvinnan, som är hemmavarande i Sövestad, har enligt anmälaren en sjukdomsstatus som gör att hon kan uppträda förvirrat.

Polisen vädjar nu om allmänhetens hjälp.

– Förmodligen finns hon i anslutning till bilen. Om det inte är direkt fara för kvinnans liv kan man ringa 114 14, annars 112 som gäller, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisen.

Uppdatering klockan 10.50

Den försvunna kvinnan är nu återfunnen. Enligt polisen lyckades hon under lördagsmorgonen ta sig hem på egen hand.

– Kvinnan mår under omständigheterna bra, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisen.

Paulina Leuku ShakeriSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons