Annons

Kvinna till attack mot vakt för att försvara berusad vän: ”Hon slog mig med knuten näve”

Kvinna till angrepp mot en vakt när en vän till henne kördes ut från Surbrunnsparkens restaurang. Hon har nu åtalats vid Ystads tingsrätt misstänkt för våld mot tjänsteman. Tidigare har även vännen åtalats-
Ystad • Publicerad 5 juni 2019

Det var vid en tillställning i Surbrunnsparken på kvällen lördagen den 8 december som händelsen inträffade. En manlig bekant till den nu 26-åriga kvinnan var berusad och vakterna var på väg att avvisa honom från restaurangen vid ett-tiden på natten.

Mannen gjorde motstånd. Kvinnan kom springande bakifrån, men stoppades av en av vakterna. Vakten uppmanade henna att backa från platsen.

Annons

Vakterna fortsatta föra ut mannen. Då återkom kvinnan och försökte slå mot vakterna, men missade. Ett nytt försök träffade vakten i ansiktet.

– Det gjorde ont när hon träffade min högre kind. Hon slog mig med knuten näve, berättar vakten i ett polisförhör.

Han tvingades inte söka sjukhusvård efter slaget.

Kvinnan berättar att vakten fick ett slag mot huvudet när den manlige vännen avvisades. Men kvinnan nekar till slaget och hävdar att hon aldrig var nära vaktens huvud. Kvinnan gav sig in i tumultet var att vännen hade hennes telefon på sig när han fördes bort.

– Jag ville bara ha min telefon. Det var den enda anledningen, säger kvinnan i ett polisförhör.

Åklagaren var åtalat kvinnan misstänkt för våld mot tjänsteman. Vakten kräver 5 000 kronor i skadestånd.

För några veckor sedan lämnade åklagaren även in en stämningsansökan mot hennes vän efter händelsen samma natt. Han står åtalad misstänkt för våldsamt motstånd mot vakterna som körde ut honom.

Per NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons