Annons

Lankesisk president ger bröder ministerposter

Sri Lanka • Publicerad 22 november 2019
Två av bröderna Rajapaksa – till vänster premiär- och finansminister Mahinda Rajapaksa, till höger president Gotabaya Rajapaksa – när den förstnämnde svors in som premiärminister i Sri Lanka under torsdagen.
Två av bröderna Rajapaksa – till vänster premiär- och finansminister Mahinda Rajapaksa, till höger president Gotabaya Rajapaksa – när den förstnämnde svors in som premiärminister i Sri Lanka under torsdagen.Foto: Eranga Jayawardena/AP/TT

Sri Lankas nytillträdde president Gotabaya Rajapaksa har utsett sin bror, tillika nyutsedd premiärminister i landet, Mahinda Rajapaksa, till finansminister i en övergångsregering.

Mahinda Rajapaksa, före detta president i Sri Lanka, får även ansvar för bland annat religiösa och kulturella frågor samt bostadsfrågor och stadsplanering.

Även Gotabaya Rajapaksas äldsta bror, Chamal Rajapaksa, har svurits in som minister, med ansvar för bland annat jordbruk och konsumentfrågor.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons