Annons

Larsson: "Vi gav aldrig upp"

Hampus Larsson hade aldrig avgjort en match i förlängning på seniornivå.
Inte förrän han kom till Linköping.
När 24-åringen för första gången spelade på hemmaplan med sin nya klubb ordnade han 4–3 mot Brynäs inför nya fansen.
Ishockey • Publicerad 17 september 2019
Hampus Larsson jublar efter att ha avgjort hemmamötet med Gävle.
Hampus Larsson jublar efter att ha avgjort hemmamötet med Gävle.Foto: Stefan Jerrevång/TT

De tre senaste åren i allsvenskan och SHL har Hampus Larsson producerat tre mål per säsong.

Efter att bytt Timrå mot Linköping slog han till redan i andra SHL-matchen med sitt nya lag.

Annons

Och det var knappast ett mål i mängden – utan avgörande 4–3, 1.27 minuter in på förlängningen.

– Vi tvingades jaga stora delar av matchen, men gav aldrig upp. Det var grymt skönt att vi lyckades vända och vinna till slut, säger han.

"Lyckades"

Han snodde åt sig pucken några meter från den egna buren i spel tre mot tre och chippade den förbi sista spelaren i Brynäs.

– Det fanns enormt stora ytor och jag upptäckte snabbt min chans. Jag satsade på åka fortare än motståndarna och det lyckades ju, säger Larsson.

Målvakten Joacim Eriksson räddade första skottet – men Larsson tryckte in returen och fick över 6 000 åskådare i sin nya hemmaarena att jubla av glädje.

– Vilket härligt tryck det var, publiken var helt klart en bidragande orsak till att vi fick med oss två poäng till slut.

Brynäs – som imponerande vann med 5–2 borta mot svenska mästarlaget Frölunda i första omgången - fortsatte på samma sätt under tisdagen.

Efter drygt halva den första perioden hade Daniel Mannberg och Jaedon Descheneau fixat målen – och när den sistnämnde styrde in 3–1 till gästerna i början av tredje perioden såg det mörkt ut för LHC.

Men Max Lindroth och Jonas Holös kvitterade – innan Hampus Larsson klev fram när det som bäst behövdes.

Den här säsongen vill han vara med och slåss kring lite muntrare streck än i fjol, då Timrå åkte ur SHL.

Annons

– Att vi är nederlagstippade gör inte ett dugg. Jag tror på det här gänget och vi visade en riktigt bra karaktär nu, säger 24-åringen.

"Stå upp för laget"

Rysaren innehöll också en hel del heta känslor. Hemmabacken Adam Ginning och gästernas forward Joachim Rohdin fick matchstraff efter ett rejält slagsmål.

– Vi har pratat om att stå upp för laget och att göra skillnad. Rohdin är den som startar slagsmålet och då tycker jag att det är okej av Adam att inte vika undan, säger Linköpings tränare Bert Robertsson.

Brynäs tränare Magnus Sundqvist hade normalt sett varit väldigt nöjd med fyra poäng i bortamötena mot Frölunda och LHC.

– Tyvärr blir vi för naiva mot Linköping och det straffade sig. När vi ledde så sent in på matchen tycker jag vi ska ha med oss full pott, säger han.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons