Annons

Lassemajas detektivbyrå blir serietidning

Serier • Publicerad 21 januari 2020
Lassemajas detektivbyrå blir serietidning av författarna Martin Widmark och Helena Willis. Pressbild.
Lassemajas detektivbyrå blir serietidning av författarna Martin Widmark och Helena Willis. Pressbild.Foto: Egmont/Thron Ullberg

En julkalender i tv, 44 utgivna böcker och en Dramatenpjäs senare blir Lassemajas detektivbyrå serietidning. Det är Egmont som ska ge ut sex nummer per år med nyskrivna serier, framtagna i samarbete mellan författaren Martin Widmark, illustratören Helena Willis, manusförfattaren Susanne Adolfsson och serietecknaren Tony Cronstam.

Lasse och Maja, två barn i staden Valleby som löser mysterier, gjorde entré i boken "Diamantmysteriet" från 2002.

Annons

"När jag var liten läste jag och brorsan serier. Det var Tintin och det var Fantomen och många, många andra. Och jag har förstås läst Bamse för mina egna barn. Så ni kan förstå hur roligt jag nu tycker att det är att den alldeles första Lassemaja-serietidningen kommer ut", säger Martin Widmark i ett pressmeddelande.

Den första utgåvan av tidningen når butikerna den 23 januari. Böckerna om Lasse och Maja har sålts i över 5,5 miljoner exemplar i Sverige och är översatta till 40 språk.

Rättad: I en tidigare version av texten förekom en ofullständig uppgift om vilka som är upphovsmakarna bakom serietidningen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons