Annons
Nyheter

Ledig polishund på promenad hittade narkotika

Brott • Publicerad 11 februari 2019
Polishunden var ledig och skulle bara ut och kissa, men fick plötsligt nytta av sina specialkunskaper – i busken där hunden skulle uträtta sina behov fanns narkotika. Arkivbild på en annan hund.
Polishunden var ledig och skulle bara ut och kissa, men fick plötsligt nytta av sina specialkunskaper – i busken där hunden skulle uträtta sina behov fanns narkotika. Arkivbild på en annan hund.Foto: Patric Söderström / TT

Polishunden var ledig och ute på morgonpromenad i centrala Kristianstad – men fick plötsligt nytta av sina specialkunskaper. I den buske som hunden valt ut för att uträtta sina behov i hade någon gömt narkotika.

Sedan hunden markerat hittade husse, som är polis, narkotikaklassade preparat i busken.

Annons

-Hunden var inte bara en vanlig polishund utan också tränad narkotikahund, berättar Åsa Emanuelsson, pressinformatör vid polisen i region Syd, för Lokaltidningen.

Efter fyndet på söndagen har polisen upprättat en anmälan om brott mot lagen om kontroll av narkotika.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons