Lewandowskis sanslösa facit – sänkte Dortmund

Världens för tillfället målfarligaste spelare? Honom hittar vi i Bayern München.
Robert Lewandowski skrev Bundesliga-historia när han bidrog med två mål i 4–0-segern mot rivalklubben Borussia Dortmund.
Fotboll • Publicerad 9 november 2019
Robert Lewandowski leder skytteligan i Bundesliga överlägset.
Robert Lewandowski leder skytteligan i Bundesliga överlägset.Foto: Matthias Schrader

I klassikermötet slog Robert Lewandowski till för 15:e och 16:e gången (!) efter bara elva matcher i Bundesliga den här säsongen. Därmed har han gjort mål i samtliga omgångar så här långt – något som aldrig tidigare har hänt i ligans historia, enligt statistiktjänsten Gracenote.

Den 31-årige polacken höll sig påpassligt framme på ett inlägg i den 17:e minuten och nickade in 1–0 för Bayern München mot sin gamla klubb. Ledningen utökades sedan till 2–0 när Serge Gnabry rullade in 2–0 efter en spelvändning i början av den andra halvleken.

Slutresultatet blev till sist 4–0, detta efter att Lewandowski gjort ytterligare ett mål på ett friläge och Mats Hummels råkat styra bollen in i eget nät i den 80:e minuten. En viktig trepoängare var därmed i hamn för Bayern München som, till skillnad från sin stekhete anfallare på topp, har gått osedvanligt knackigt i Bundesliga så här långt.

Den tyska mästarklubben är dock med i toppracet och klättrar tack vare segern mot Borussia Dortmund upp på tredje plats i tabellen som leds av Borussia Mönchengladbach.