Annons

Lokalbor avråder från stormning av Area 51

Det började som ett skämt på Facebook, men när två miljoner människor har visat intresse för att invadera den mytomspunna amerikanska militäranläggningen Area 51 tvingas de lokala myndigheterna i området slå larm.
USA • Publicerad 30 augusti 2019
Uppmärksamheten och mytbildningen kring Area 51 har länge varit stor, men när tusentals människor väntas "invadera" området oroas lokalbefolkningen. Arkivbild.
Uppmärksamheten och mytbildningen kring Area 51 har länge varit stor, men när tusentals människor väntas "invadera" området oroas lokalbefolkningen. Arkivbild.Foto: John Locher/AP/TT

Evenemanget går ut på att man den 20 september ska storma Area 51 – föremål för mängder av konspirationsteorier – för att ta reda på vad som försiggår där, mitt ute i Mojaveöknen i delstaten Nevada. "De kan inte stoppa oss alla", lyder rubriken.

Lokala myndigheter har utfärdat särskilda nödlägen med anledning av uppståndelsen och avråder människor från att komma dit. I närheten finns bara mindre orter med tiotals invånare och även om bara en mindre del av intressenterna faktiskt dyker upp kan det uppstå problem.

Annons

– Det kommer inte att finnas någon telefontäckning. Masterna är inte gjorda för att en massa människor ska vara här, säger Jon Koenig som leder ett krisutskott i Nye County, enligt tidningen .

– Det kommer troligen inte finnas vatten eller is eftersom allt kommer att sälja slut. Det kommer inte finnas bensin på bensinstationerna. Ingen mat och ingenstans att gå på toa. Om du är på väg, se till att vara förberedd för det kommer inte att bli trevligt.

Area 51 är en flygbas som tillhör USA:s flygvapen, dit inga obehöriga äger tillträde. En av de mer populära konspirationsteorierna gör gällande att man under stor hemlighet ska hålla utomjordingar tillfångatagna på platsen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons