Annons

Luleås guldhjälte klar för Djurgården

Basket • Publicerad 27 juni 2019
Yannick Anzuluni. Arkivbild.
Yannick Anzuluni. Arkivbild.Foto: Erland Segerstedt/TT

Djurgården fortsätter att stärka lagbygget inför debutsäsongen i basketligan.

Senaste tillskottet i nykomlingen är ingen mindre än Yannick Anzuluni.

Annons

Den 205 centimeter långe 31-åringen har ett förflutet i BC Luleå där han spelade två säsonger och som nyckelspelare förde laget till SM-guld 2017. Kongolesen kommer senast från spel i tyska andraligan Pro A där han i snitt stod för 14 poäng och sex returer per match.

”Jag är väldigt nöjd och laddad över att ansluta mig till Djurgården Basket och bli en del av deras avancemang till högsta ligan i Sverige. För två månader sen trodde jag att basketen var över för min del men det var tydligen inte i Guds plan, efter att ha pratat med Charles (Barton, tränare i Djurgården) och min sambo kom vi fram till att detta var det bästa beslutet”, säger Yannick Anzuluni i ett pressmeddelande.

Djurgården har sedan tidigare gjort klart med den 23-årige landslagsspelaren Adam Ramstedt som under våren vann SM-guld med Södertälje.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons