Annons

M vill underlätta polisens bildpubliceringar

Politik • Publicerad 25 augusti 2019
Ulf Kristersson. Arkivbild.
Ulf Kristersson. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Moderaterna vill göra det lättare för polisen att publicera bilder på misstänka gärningsmän för att få in fler tips från allmänheten, säger M-ledaren Ulf Kristersson till Aftonbladet.

Partiet vill även att bilder ska kunna publiceras på misstänkta personer som är minderåriga.

Annons

– Ja, jag skulle säga det. Under ordnade former. Om man väger integritetsaspekten så ska man väga det mot risken att man inte stoppar det här i tid, säger han till tidningen.

Uttalandena görs i en längre intervju om hur partiet vill motverka den kraftiga ökningen av rån mot ungdomar, som SVT rapporterat om.

Kristersson vill dessutom skärpa straffen för personrån för att ge polisen fler åtgärder till sitt förfogande. M-ledaren anser även att Kriminalvården i stället för socialtjänsten borde ha ansvaret för minderåriga som dömts för brott.

– Det skulle vara lättare att tvångsomhänderta de ungdomarna. Kriminalvården borde få större ansvar för de unga som begår allvarliga brott, säger han.

M-ledaren betonar att förslagen måste utredas ordentligt innan de genomförs.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons