Annons

Magiska djurögonblick fångade med kameran

Fotografi • Publicerad 11 september 2019
Sista andetaget. En bara några dagar gammal flodhästkalv i Karibasjön i Zimbabwe har attackerats av en aggressiv tjur och fastnat i dess stora gap. Till en början försökte den vuxne hannen dränka ungen, sedan krossa den, alltmedan den förtvivlade mamman stod bredvid och tittade på. Infanticid, barnadråp, är ovanligt bland flodhästar, men förekommer. Framför allt om djuren blir trängda eller stressade. Det kan också vara ett sätt för hannarna att utöka sina revir och/eller öka sina chanser till parning, eftersom honorna då fortare blir fruktsamma.
Sista andetaget. En bara några dagar gammal flodhästkalv i Karibasjön i Zimbabwe har attackerats av en aggressiv tjur och fastnat i dess stora gap. Till en början försökte den vuxne hannen dränka ungen, sedan krossa den, alltmedan den förtvivlade mamman stod bredvid och tittade på. Infanticid, barnadråp, är ovanligt bland flodhästar, men förekommer. Framför allt om djuren blir trängda eller stressade. Det kan också vara ett sätt för hannarna att utöka sina revir och/eller öka sina chanser till parning, eftersom honorna då fortare blir fruktsamma.Foto: Adrian Hirschi

Att fotografera djur är, som många vet, inte lätt. För 55:e året i rad har nu Natural History Museum i London utsett de allra bästa naturbilderna 2019. Intresset har varit stort med fler än 48 000 bidrag från både professionella fotografer och amatörer. Utställningen, Wildlife Photographer of the Year, öppnar fredagen den 18 oktober i museets lokaler i London.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons